Prisen på fjernvarme er stabil i Jelling

4. januar 2022

Godt Nytår. – Og det bliver et godt nytår set fra det økonomiske perspektiv, der rummer fjernvarmeprisen 2022 i Jelling.
I øjeblikket skrives der en del i dagspressen om stigende energipriser. Gasprisen er tårnhøj, det samme er svingende elpriser periodisk. Men det får ikke nogen indflydelse på fjernvarmeprisen i Jelling i 2022. Mange fjernvarmeværker i Danmark må meddele sine forbrugere, at der ligger stigende varmepriser i kulissen – det gælder så altså ikke Jelling. At prisen ikke stiger i Jelling forklarer Formanden for Jelling Varmeværk, Frans Andersen, således:
”Efter at Jelling Varmeværk har tilsluttet sig distributionsselskabet, TVIS, har vi opnået den ønskede budgetsikkerhed. Således vil fjernvarmeprisen i Jelling være uændret i 2022 nemlig den samme som 2021. Når fjernvarmeværker sammenligner priser, er det altid ud fra et estimat om, hvad det koster at opvarme et standardhus på 130 m2 – det koster i Jelling kr. 11.255,- hvilket er kr.1500,- under gennemsnittet i Danmark. Det er godt for Jellings fjernvarmeforbrugere.”
Udover at kunne holde en lav varmepris, kan Jelling Varmeværks forbrugere glæde sig over, at der ikke mere er rygende skorstene på værkerne i Jelling. Dog kan kedlerne i Grønnegade i ganske få tilfælde skulle bidrage til byens varmeproduktion. Det vil kun ske, når forsyningen fra TVIS af en eller anden årsag er på pause eller Jelling Varmeværks solpaneler ikke producerer, fordi solen ikke skinner. Det er kalkuleret, at Grønnegade Værket kun skal producere ca. 1 – 1,5 % af byens årlige fjernvarmeforbrug.
For tiden testes TVIS-forsyningen med stor tilfredshed. Forbrugerne har ikke kunnet mærke forskel på kvaliteten i varmerørene. Ved en senere lejlighed vil den egentlige overgang blive markeret i starten af det nye år.
” Det var tydeligt, at Jelling borgerne var generet af meget gravearbejde i 2021. Men på den lange bane vil den lave varmepris samt ansvarligheden i forhold til at opnå lavere CO2-udledning overskygge disse gener. Jelling bidrager klart til Vejle Kommunes mål for lavere CO2-udledning” - fortsætter formanden